keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

What Am I Good At?

En ole vielä oikein löytänyt omaa alaani. Siis sellaista, jolla henkilökohtaisista ominaisuuksistani olisi erityistä hyötyä. Ja joka vielä kiinnostaisi minua. Mikä olisi sellainen työ, jossa olisi hyödyllistä olla minä?

Olla alkulahjakas ja nopea oppimaan loogisia prosesseja, pääsemättä ikinä maaliin asti kirjaviisauden kanssa.
Ottaa vastuuta olematta virallisesti vastuussa.
Etsiä vaihtoehtoja, joutumatta tekemään lopullisia valintoja.
Tehdä asioita yhdessä, mutta kuitenkin omalla tavallaan.
Kyetä uppoutumaan lyhyeksi aikaa, jaksamatta paneutua pitkäjänteisesti.
Olla samaan aikaan tuloksesta pedantti, kun ohittaa turhia mutkia prosesseissa.
Voida työskennellä motivoituneiden ja kannustavien ihmisten kanssa.
Olla vaihtelevassa, mutta kuitenkin strukturoidussa työssä.
Kehittää asioita omaan tahtiin, mutta välttyä paineistetulta pakko keksimiseltä.
Lajitella, lokeroida, yhdistellä ja piirtää asioita kaavioihin. Ja rikkoa vanhoja kaavoja.

Aika usein tunnen itseni väliinputoajaksi. En ole yrittäjä enkä johtaja, mutten myöskään rivimies. En ole kova asiantuntija missään, mutta oivallan tietyn tyyppisiä asioita melko hyvin. En ole oikein sosiaalinen, mutten erakkokaan. Koen itseni hyvin ristiriitaiseksi persoonallisuudeksi. Enkä todellakaan tiedä, millaisessa työssä voisin kokea olevani "omalla alallani", ja jonka vaatimukset sopisivat luonteelleni.

2 kommenttia:

  1. No ainakin olet pätevä kuvauksesi mukaan, melkein mihin tahansa.
    On suuri etuoikeus ihmiselle, jos hän voi tehdä työtä, johon tuntee olevansa sopiva ja joka tuntuu mieluisalta. Mutta uskon että vain harva voi toiveensa toteuttaa.
    Yleensä taiteen alalla työskentelee paljon niitä, jotka ovat sen omaksi alakseen valinneet, se kysyy kyllä uskoa omiin kykyihinsä ja uskallusta, jopa intohimoa, jos aikoo sillä toimin menestyä. Kilpailu on kovaa ja toimeentulo kyseenalaista. Mutta ehkä köyhäkin taiteilija on silti onnellisempi kuin työhönsä tympääntynyt virkamies, joka saa hyvää palkkaa.

    VastaaPoista
  2. Taiteen suunnalta se oma ala tuskin löytyy. Ja siitä se profiilissa mainitsemani turhautuminen. Musiikki on huikea juttu, mutta en pysy nuotissa. Enkä tahdissa. Nuottien kanssa on sama juttu kuin karttojenkin - paperilla oleva juttu ei minun mielessäni millään tavalla yhdisty maastoon tai instrumenttiin. Voisin antaa viimeiset kymmenen vuotta elämästäni, jos saisin olla siinä lahjakas.

    Kuvataide on vielä ylivoimaisempaa, vaikka olisi aivan mahtavaa osata piirtää tai maalata. En vain yksinkertaisesti kykene näkemään sitä todellista juttua kynän tai siveltimen vetoina. Osaan piirtää norsun takaapäin tikku-ukko tyyliin, ja siinä se. Kirjoittaminen on luontainen tapa ilmaista itseäni. Puhekyvyn kadottaminen ei olisi suurikaan menetys. Paras tuotokseni on irrallinen yhden virkkeen kielikuva. Valokuvauksen opiskelua jopa harkitsin. Kärsivällisyyteni ei kuitenkaan riitä kovin pitkälle. Iskee toivottomuus siitä kaikesta, mitä pitäisi osata, mutten osaa.

    Siinä se pulmani oikeastaan onkin, että vaikka olisin jossakin auttavasti lahjakas, niin se ei kuitenkaan vielä riitä. Lahjakkuuden lisäksi pitäisi tehdä lujasti ja määrätietoisesti töitä kehittymisen eteen. Alisuoriutuminen on se, missä olen paras. Olen kuin junan vaunu, joka tarvitsee veturin.

    VastaaPoista

Tyhjennä sanainen arkkusi tähän, kiitos. =)