tiistai 28. huhtikuuta 2015

Keittiöpsykologin mielisoppaa

En ole ollut kokkikoulussa koskaan. Jos olisin, olisi siellä varmasti sanottu, että "syömme sitä, mitä kokkaamme". Ja sitten olisi sanottu, että "Hyvä ruoka, parempi mieli". Ja lopuksi vielä teroitettu: "Mitä useampi kukko, sitä vetelämpi soppa". Ihan vain mainosmielessä. Näitä minä ainakin olisin oppilaille sanonut, jos olisin ollut kokkikoulun opettaja.

Kokkikoulun sijaan kävin toisenlaista opinahjoa, ja siellä opintoihin kuuluivat keittiöpsykologian perusteet. Jos käy niin, että keitto käy liian hapokkaaksi, lisätään ananasta, siellä sanottiin.  Ja näin saadaan aikaan ihan hyvä hapanimeläsoosi. Tässähän monasti mennään harhaan, kun liian hapokkaaseen soppaan lisäillään koskenkorvaa.

No niin - menepäs jo asiaan, äläkä jaarittele siinä.

Niin, sitä minä vain koitin sanoa, että suurella todennäköisyydellä voi odottaa niittävänsä sitä, mitä kylvää. Eritoten niiltä sisäisiltä ohrapelloilta.

Viime viikonloppuna autolla ajellessa mietiskelin, mitä tekisin sillä eurojackpotista voitettavalla 65 miljoonalla eurolla. Ehkäpä ostaisin itselleni Mustangin ja lähtisin kiertelemään Suomea. Siinä suunnitellessa ja Toyotan rattia puristellessa saattoi helpostikin tuntea, miten kaikki 400 villisti laukkaavaa hevosta saivat tantereen jytisemään. Kyllä sellainen saa ei-auto-ihmisenkin sielun resonoimaan jännästi.

Niin, että ei sen niin väliä ole, onko se mitään todellistakaan, mitä kylvää, vaiko pelkkiä mielikuvituksen siemeniä. Niitä kannattaisi aina pitää reilu pussillinen mukanaan.

Edit:
Tästä kärrystä siis on kyse:

3 kommenttia:

  1. Mielikuvitus voi parhaimmillaan pitää elämässä kiinni, kannatella ja rohkaista, viedä pelkoja pois. Se säilyttää ihmisessä jonkinlaisen hassuttelutason, mikä on mielestäni erityisen tärkeää ja ihanaakin.

    Ps. Kyllä minäkin auton ostaisin, jos miljoonia voittaisin. Ensin kuitenkin ostaisin untuvapeiton. Ihan itelleni vain.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain. Mielikuvituksessa on paljon voimaa ja rajattomat mahdollisuudet. Sen verran kannattaa olla tarkkana, että valjastaa sitä vetämään valkeat hevoset, eikä mustia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja valkeatkin voi joskus villiintyä. :)

      Poista

Tyhjennä sanainen arkkusi tähän, kiitos. =)